05 Mei 2011

Pergilah engkau dari hidup ku ini~~

Mungkin sudah kehendak dan takdir tuhan untuk kita berkawan dan membuat aku jatuh sayang pada diri kau..bukan aku pinta untuk mempunyai perasaan seperti ini terhadap kau tapi ini adalah anugerah dari ALLAH S.W.T yang telah singgah dihati aku ini..aku ikhlas menyayangi diri kau sebagai kawan tapi aku takut untuk mengakui menyayangi kau sebagai “kekasih” kerna aku tahu aku bukan siapa-siapa bagi kau..aku tahu, aku salah seorang “friendlist fb” kau yang ramai tu..aku sedar aku x setanding diorang..tapi aku juga insan biasa yang ingin dicintai dan menyintai..
Tentang perasaan ini aku pernah memberi tahu kau apa yang tersimpan dalam hati aku..seperti yang sering orang katakan ”bila cinta berputik..seelok-eloknya luahkan segera supaya tidak terlepas ke tangan orang lain..” erm.. “tapi bila kita luahkan perasaan kita dan orang itu tidak dapat terima..bukan kah lagi sakit hati kita ini..lebih baik pendam perasaan ini dari disakiti..”..Ya aku ucapkan sayang aku pada kau..tapi apa yang aku dapat..?? aku hanya dapat sebuah kesakitan, kesedihan dan kekecewaan yang teramat sangat..sehingga aku tak dapat kawal perasaan sedih ini bila kenang kan diri kau..bila duduk berseorangan aku mula sedar aku tak layak untuk kau tapi aku mahu kau sedar lah bahawa aku juga manusia biasa yang ingin disayangi dan menyayangi..Cumanya aku telah tersalah sayang kan diri kau..
Mengapa kau tak mengerti akan perasaan aku ini..setiap malam aku sering mengenang kan sikap kau yang terlalu ego itu..setelah sayang aku tidak disambut, aku sering berdoa agar aku dapat melupakan kan diri kau tapi apa yang terjadi sebalik nya..aku sering terfikir kan diri kau dan kau makin kerap muncul dalam ingatan aku..
Mungkin antara kita sampai disini sahaja..aku berharap sangat agar kau pergi jauh dari hidup aku..biar kenangan yang pernah kita lalui sebagai “kawan” menjadi kenangan lalu kita..aku tak sanggup berhadapan dengan kau lagi..biar lah masa dan takdir yang menentukan semua nya..aku pasrah..
Pergilah engkau..pergilah jauh dari hidup aku..agar aku dapat melupakan diri kau buat selamanya..tuhan sahaja yang tahu tentang perasaan aku yang berperang dengan suasana.. terima kasih kerna telah membuat aku kenal akan ertinya sebuah kesakitan, kesedihan dan kekecewaan..
Terima kasih atas segalanya..maafkan aku kerna membiarkan perasaan ini wujud dalam hati aku..izinkan aku menyayangi diri kau hingga ke akhir nya..walau tiada balasan..aku redha..
kita tak menduga dari kenalan lahir sayang
hingga ku terlupa kau siapa setulus kasih ku kalung kan
dan selautan sayang kau singkir kan ke persada hampa
(aku yang ikhlas)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan